Ihonhoitovinkkejä talveen

Talvinen luonto on kaunis. Lunta, lunta ja lunta! Tänä vuonna olemme saaneet kunnon
talven. Talven iloja on liikkuminen lumisessa luonnossa kävellen, hiihtäen tai potkukelkalla.
Näitä kaikkia on tullut tehtyä. Ja lumitöitä – niitä on riittänyt. Talvi on haaste iholle, ja tässä blogikirjoituksessa tarjoilen muutaman hyvän vinkin talvi-ihon hoitoon.

Talveksi ravitsevammat tuotteet

Talvella iho on kuiva, hilseilevä ja kutiseva. Kylmä pakkassää, kuiva sisäilma ja nopeat lämpötilanvaihtelut tekevät talvikaudesta iholle hieman hankalan vuodenajan. Talvikuukausina ihonhoito painottuu eri tavalla lämpimään kesäaikaan verrattuna.

Ravitsevat ja täyteläisemmät ihonhoitotuotteet auttavat pitämään ihon oman suojakerroksen kunnossa, ja iho ei pääse kuivumaan. Kannattaa tarkistaa, että kasvojenpuhdistusaineesi on ihotyyppisi mukainen, mieluiten joko maitomainen tai öljymäinen tuote.

Kuorinta ja seerumi

Oletko kohdannuut tilanteen, jossa olet hankkinut talveksi tuhdimman kosteusvoiteen, mutta voide jää pyörimään ihon pinnalle?

Selitys: Kun iho on kovin kuiva, niin rasvainenkaan voide ei välttämättä pääse imeytymään kunnolla.

Ratkaisu: Ihotyyppisi mukainen kotikuorinta auttaa. Sen avulla kuollut ihosolukko liukenee pois ja voide pääsee imeytymään paremmin.

Myös huulia voi kuoria. Sen sijaan, että vain loputtomasti lisäisit huulirasvakerroksia, niin kuori huulet. Saat kuivat liuskat pois ja voide pääsee imeytymään. Rakeeton kuorinta on hellävarainen vaihtoehto, sillä siinä iholle ei synny mekaanista hankausta, Valitse päiväkäyttöön kevyempi huulivoide ja yöksi täyteläisempi rasva. Jos suuntaat hangille, niin muista UV-suojan sisältävä huulirasva.

Kuorinnan jälkeen levitä ihollesi ensin seerumi. Jos seerumi ei siis vielä ole osa päivittäistä ihonhoitoasi, niin korjaa asia! Suosittelen ehdottomasti!

Seerumi vie kosteutta tehokkaasti syvälle ihoosi ja valmistaa ihon seuraavaa vaihetta, eli kosteusvoidetta varten. Seerumi ja kosteusvoide tukevat toisiaan, ja tämän kaksikon käyttö on yksi parhaista tavoista pitää kasvojen iho kunnossa läpi talven. Levitä kosteuttava seerumi iholle aamuin illoin puhdistuksen jälkeen.

Sitten on kosteusvoiteen vuoro. Levitä kosteusvoide puoli tuntia ennen ulos lähtemistä, jotta se ehtii imeytyä eikä pääse jäätymään iholle. Kun lähdet pitkälle hiihtolenkille tai vaikka pilkille, niin kosteusvoiteesi on hyvä olla vedetön.

Vielä yksi tärkeä huomio: mikäli seerumi jo kuuluu ihonhoitorutiiniisi ja olet käyttänyt samaa tuotetta pitkään, niin vaihda se nyt. Näin iho ei pääse tottumaan yhteen tuotteeseen vaan löytää uutta ”potkua” uuden seerumin tehoaineista.

Tehoa kasvonaamioilla

Hyvä kasvonaamio on tähän aikaan vuodesta loistava lisä ihonhoitorutiiniisi. Valitse naamio omien mieltymystesi ja ihosi tarpeiden mukaan. Voidemainen naamio ja kertakäyttöinen kangasnaamio ovat yhtä hyviä, kunhan tuote on kosteuttava.

Kevätaurinko pilkottaa

Aurinkovoidekautesi pitäisi alkaa jo kevätauringon ensisäteistä. Muista kasvojen aurinkovoide etenkin silloin, kun lähdet ulkoilemaan talvihangille. Valitse aurinkotuote ihotyyppisi mukaan – valikoimaa riittää. Ellei ihosi ole rutikuiva, aurinkovoide saattaa käydä jopa kosteusvoiteesta. 

Kevättalvi on ihanaa aikaa. Päivät pitenevät ja illatkin ovat jo valoisampaa aikaa. Kevättä odotellessa nautitaan lumisesta talvesta ja sen tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista!