Unelmieni ammatissa

Miten minusta tuli kauneusalan yrittäjä? Tieni unelmien ammattiin on monivaiheinen. Tässä ensimmäisessä blogissani kerron oman tarinani. Toivon, että se rohkaisee kaikkia unelmoimaan ja etenemään määrätietoisesti kohti omaa unelma-ammattia.

Kasvoin maanviljelijäperheessä Juvalla Etelä-Savossa. Työtä oli paljon, ja totuin tekemään tilan töitä ihan lapsesta saakka. Rakastin jo lapsena lukemista, ja viikon kohokohta oli, kun sain lainata kirjastoautosta kirjoja. Haaveilin opiskelusta, tulevaisuudesta ja hyvästä ammatista ja halusin kehittää itseäni. Olosuhteet kuitenkin estivät pääsyn oppikouluun, ja minun piti itse miettiä, miten mahdollistaisin tieni kauppaopistoon. Selvitin tämän rastin ja muutin 16-vuotiaana Mikkeliin. Opintojen ohella työskentelin vaatekaupassa, ihailin kauniita vaatteita ja siitä varmaankin syntyi kiinnostukseni kauneuteen.

Tasapainoilua perheen ja työn välillä

Perustin perheen, sain kaksi lasta ja asuimme mieheni työn vuoksi useilla eri paikkakunnilla. Kun mieheni työ jälleen kerran vei uuteen kaupunkiin, en halunnutkaan enää muuttaa. Ehdotin muuttoa Mikkeliin, josta käsin mies voisi käydä muualla töissä. Suhteemme alkoi rakoilla ja erosimme, kun lapsemme olivat 1- ja 3-vuotiaita.

Ilman tukiverkkoa aloitin työt työvoimaneuvojana. Arki yksinhuoltajana oli raskasta. Lapseni antoivat minulle voimaa jaksaa eteenpäin. Onnekseni minulla oli työparina psykologi, joka kannusti minua unelmoimaan ja toteuttamaan haaveitani. Aloitin taas opiskelut ja valmistuin työn ohella tradenomiksi. 

Kohti unelma-ammattia

Kun lapseni aikuistuivat ja muuttivat pois kotoa, ymmärsin mahdollisuuden elää juuri sellaista elämää, mitä itse tahdoin. 20 työvuoden jälkeen irtisanouduin vakituisesta virastani ja kouluttauduin kosmetologiksi. Perustin Mikkeliin oman yrityksen, Kauneushuone Kirsi Ritosalon.

Aika yrittäjänä on kulunut uskomattoman nopeasti, meneillään on jo yhdeksäs vuosi! Elän tällä hetkellä unelmieni elämää. Koen, että olen täysin omalla alallani. Työni kauneusalan yrittäjänä on sekä mielenkiintoista että vaihtelevaa. Pidän työstäni erittäin paljon. Yrittäjyys on minulle sopiva muoto tehdä työtä, sillä se antaa sekä vapautta että vastuuta. 

Ihania asiakkaita ja jatkuvaa uuden oppimista

Koska olen aina ollut innokas oppimaan uutta, iloitsen alan kehittymisestä. Jatkuva oppiminen ja kouluttautuminen ovat koko ajan tärkeä osa valitsemaani ammattia. Olen ammatissani yhä enemmän erikoistunut erilaisiin kasvohoitoihin, sekä perinteisiin että laitehoitoihin.