Kauneuden taustalla on aina kokonaisvaltainen hyvinvointi

Vanha sanonta kuuluu, että kauneus on katsojan silmässä. Mielestäni tämä on siinä mielessä totta, että positiivinen ja hyvinvoiva ihminen näyttää aina kauniilta. Itse olen aina omalta osaltani pyrkinyt edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Ihmisen hyvinvoinnissa tärkeintä on tasapaino. Se tarkoittaa terveyttä, oman itsensä hyväksymistä, mielekästä työtä ja hyvää vapaa-aikaa. Jokainen meistä voi omalta osaltaan miettiä, mitä ne hänen kohdallaan merkitsevät.

Hyvinvointi on monen asian summa

Minulle terveys merkitsee kokonaisvaltaista hyvinvoinnin tilaa; hyvää kuntoa, fyysistä ja psyykkistä jaksamista kohdata arjen haasteet ja kykyä unelmoida tulevasta. Asennoitumiseni terveyteen on muuttunut; se ei todellakaan ole itsestään selvyys. Elämällä on tapana yllättää, meille kaikille jotakin siihen liittyvää saattaa tapahtua, ellei ole jo tapahtunut.

Usein vasta negatiivinen muutos herättää huomaamaan terveyden merkityksen. Elämässähän kaikki on suhteellista, arvot asettuvat sen myötä uudelleen. Arjen pikkuhuolet, jotka aikaisemmin tuntuivat suurilta ja hankalilta ovatkin täysin mitättömiä, jos terveys on uhattuna. Ja sen myötä parantuminen on opettanut arvostamaan terveyttä entistä enemmän. Olen myös oppinut nauttimaan nykyhetkistä enemmän, elämään tätä päivää ja huolehtimaan vähemmän tulevista ja menneistä.

Hyvä olo näkyy myös iholla

Oman itsensä hyväksyminen korostuu iän myötä. Vanheneminen rapistaa kehoa, ja se myös näkyy ja tuntuu. Suurella mielenkiinnolla hoidan tässä unelma-ammatissani myös itseäni. Ryppyjä ja juonteita tulee meille kaikille. Itse pyrin hoitamaan ihoani mahdollisimman hyvin. Testaan aina kaikki tarjolla olevat hoitoni ja niihin liittyvät tuotteet. Hyväksyn
ikääntymisen ja olen tyytyväinen itseeni ja elämääni tällä hetkellä.

Oma työni on mielekästä. Saan yrittäjänä tehdä työtä, johon en kyllästy koskaan. Ihmisen hyvä olo näkyy myös iholla. Olen onnekas, kun tässä asiassa saan auttaa asiakkaitani. Oma ihonhoitoni lähtökohta on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Huolehdin liikunnasta, monipuolisesta ja kasvipainotteisesta ruokavaliosta sekä riittävästä palautumisesta. Suosittelen tätä kaikille, ja sen lisäksi tietenkin hyvää rutiinia ihon hoitoon.

Ihmisen ikä tuntuu myös mielen liikkeinä. Itse koen, että on mukavaa olla juuri oman ikäiseni, jo keski-iän ylittänyt. Ne elämän suurimmat tunnekuohut, pelot ja jännitykset ovat jääneet vuosien saatossa. Tällä hetkellä koen olevani onnellinen, on rauha sielussa ja mielessä.

Mielekäs vapaa-aika ja riittävä palautuminen ovat tärkeitä meille kaikille

Olen paitsi löytänyt työn jota rakastan, myös mieleiseni tavan viettää vapaa-aikaa. Minulle tärkeitä asioita ovat luonto, liikunta ja läheiset. Luonto merkitsee minulle etenkin metsää ja raikasta ilmaa. Luonnossa liikun monipuolisesti kävellen, pyöräillen, hölkäten, patikoiden, hiihtäen, joko koirien kanssa tai hyvässä seurassa.

Liikkumisen tärkeä vastapaino on rauhoittuminen ja hyvä uni. Itse rauhoitun parhaiten kotoillen. Tuo olotila minun osaltani koostuu sisustamisesta, leipomisesta, kokkailusta ja sukkien kutomisesta takkatulen ääressä. Ja ihan parasta ovat illat kynttilänvalossa ja hyvät kirjat.

Palautumisen kannalta todella tärkeää on hyvä uni. Kun mieli on hyvä ja keho voi hyvin, voi hyvinvoinnin varmistaa hyvän unen avulla. Hyvä sänky,hyvä patja, hyvä tyyny, hyvä mieli ja hyvinvoiva keho. Siinä ne tärkeät avaimet onneen.