Hoitola valmistautuu jouluun

On tullut se aika vuodesta, jolloin päivät ovat harmaita ja lyhyitä. Eletään vuoden pimeintä aikaa, kaamos pimentää valon ja mielen. Minäkin kärsin kaamosmasennuksesta, vuosi vuodelta enemmän, tai ainakin siltä tuntuu.

On tullut aika hyggeillä eli kotoilla. Tuo uusi termi onkin osoittanut meille mollivoittoisille ihmisille uuden tavan käsitellä vallitsevaa pimeää vuodenaikaa. Sytytetään kynttilät, kääriydytään huopaan sohvan nurkkaan, puetaan villasukat jalkaan, sytytetään takkatuli, maistellaan glögiä, teetä tai viiniä ja tehdään hyvää ruokaa. Hiljennytään ja rakennetaan hetki, johon eivät kuulu kiire eikä suorittaminen.

Kun maailma ympärillämme on täynnä epävarmuutta ja painetta, nousevat entistä vahvempina esille arjen perusasiat. On tärkeää osata pysähtyä ja nauttia rauhallisesta arjesta.

Myös joulun odotuksen tunnelmoinnin aloittaminen hyvissä ajoin tuo iloa, lämpöä ja valoa pimeään loppuvuoteen. Ihanat jouluvalot, kynttilät, koristeet ja kimalteet antavat hyvää mieltä. Vuodesta toiseen säilytetyt lapsuusajan itsetehdyt aarteet ilahduttavat joulun aikaan yhä uudelleen.

Joulu on taianomaista ja ihanaa aikaa. Elämä täyttyy hetkeksi juhlatunnelmasta, hyvästä ruoasta ja rauhallisesta yhdessäolosta. Koronan keskellä, maailmantapahtumien vyöryssä ja elämän monien murheiden keskellä valtaa joulun ihme hetkeksi mielen.

Lahjaksi omaa aikaa ja hemmottelua

Joulu on lahjojen antamisen aikaa. Nykyään on lahjojen määrä vähentynyt, mutta laatu lisääntynyt. Jokainen lahja, se pieninkin, on todellisuudessa suuri, kun se on valittu saajalleen rakkaudella.

Tämän vuoden kysytyin ja onnistunein lahja on ehdottomasti hemmotteleva lahja. Se on vaihtoehto, joka tarjoaa lahjan saajalle omaa aikaa. Lahjakortti tai tuotelahja, yhdessä asiakkaan kanssa saajalleen räätälöity ja mietitty, on varmasti mieluinen.

Kauneushuoneella kaamos, kotoilu sekä joulun ja vuodenvaihteen odotus kietoutuvat pikkuhiljaa yhteen. Vähitellen rakentuu silta valoon ja uuteen vuoteen. Hiljentyminen antaa mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan tärkeitä asioita elämässämme, voi muistella mennyttä ja valmistautua tulevaan.

Kävin ripustamassa jouluisen ovikranssin hoitolani oveen ja etsin jouluvalot pöytäkuuseen. Lyhty kynttilöineen valaisee katumainoksen ja toivottaa Sinut tervetulleeksi!