Ammatilliset periaatteeni

Ensimmäisessä blogissani kerroin oman tarinani ja sen, miten juuri minusta tuli kauneusalan yrittäjä. Kun 50-vuotiaana opiskelin kosmetologiksi, tein sen rakkaudesta ja kiinnostuksesta alaa kohtaan. Joka aamu menen töihin kiitollisena ja innokkaana ja teen parhaani ollakseni ammattini edellyttämä taitava kosmetologi, joka tekee työtä asiakkaiden parhaaksi myös sydämellään.

SKY-kosmetologina olen sitoutunut yhdistyksen eettisten toimintaperiaatteiden noudattamiseen. Olen analysoinut, miten nuo periaatteet toteutuvat päivittäisessä työssäni ja koonnut ajatukseni ammatillisiksi periaatteiksi, jotka nyt tässä toisessa blogissani haluan jakaa kanssanne.

Keskiössä korkealaatuinen palvelu ja asiakkaiden hyvinvointi

Hoitoalan perusidea on tuottaa turvallisia ja korkealaatuisia kauneusalan palveluja, jotka edistävät asiakkaan kauneutta ja terveyttä sekä tarjoavat hänelle virkistystä, rentoutusta ja hyvänolon tunnetta. Säännöllinen ammatillinen lisäkoulutus on tärkeä osa työtäni. Sen avulla pidän yllä paitsi omaa osaamistani, myös korkeaa laatua ja turvallisuutta. Kaikki hoitolassani käytössä olevat laitteet ovat uutena hankittuja ja edustavat alan uusinta teknologiaa. Jokaisen uuden hoidon yhteydessä osallistun ensin laitteen käyttöön ja hoidon tekemiseen liittyvään koulutukseen. Sen jälkeen testaan sekä laitetta että hoitoa itse ja vasta sen jälkeen tarjoan hoitoa asiakkailleni.

Minulle yrittäjänä on tärkeää tuottaa omalla työlläni arvoa asiakkailleni. Arvostan jokaista asiakastani yksilönä ja teen parhaani, että hänen käyntinsä hoitolassani tuottaisi parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Hoitolani sijaitsee kerrostalon toisessa kerroksessa, ja olen tehnyt siitä rauhallisen, viihtyisän ja kotoisan tilan. Asiakkaiden yksityisyys on mielestäni hyvin huomioitu. Pyrin siihen, että asiakkaan käynti ei ole pelkkä hoitolakäynti. Haluan tehdä siitä kiireettömän kohtaamisen, jossa huomioidaan asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hänen omanarvontuntonsa lisääntyminen sekä mielihyvän, elämysten ja virkistyksen tuottaminen.

Luotettavuus, tasa-arvo ja asiakkaan tarpeet ohjaavat toimintaa

Eettisiä periaatteitani ovat ihmisarvon kunnioittaminen, luotettavuus, asiakkaan tarpeisiin vastaava toiminta, tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja kestävä kehitys. Kohtelen jokaista asiakasta kauniisti ja tasa-arvoisesti. Eettisesti vastuullinen yritystoiminta edellyttää lakien noudattamista ja asiakkaan oikeuksien kunnioittamista. Otan avoimesti vastaan palautetta asiakkailtani ja pyrin aina nopeasti löytämään ratkaisun asiakasta mahdollisesti askarruttavaan asiaan. Myös kilpailijoitani kohtelen kunnioittavasti, sillä yritystoiminnan tulee mielestäni perustua terveeseen kilpailuun.

Myös kestävä kehitys ja ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä. Olen hoitolassani huomioinut ympäristöä kuormittavat tekijät siten, että pakkaukset ovat ekologisia ja hoitolani tuotteissa on huomioitu säilöntäaineet, hajusteet ja väriaineet tästä näkökulmasta. Nämä asiat vaikuttavat vahvasti päätöksiini, kun valitsen uusia tuotesarjoja, hoitoja ja yhteistyökumppaneita.

Kauneudenhoitoalalla oppiminen jatkuu läpi elämän

Olen merkonomi, tradenomi ja kosmetologi. Ammatillinen opiskelu on laajentanut näkemystäni, ja oppimani asiat täydentävät toisiaan. Suorittamieni ammattitutkintojen ohella kouluttaudun säännöllisesti alan koulutuksissa, niin käyttämieni tuotteiden ja laitteiden kuin muidenkin kauneusalan asioiden parissa. Elinikäinen oppiminen on tänä päivänä tullut jäädäkseen. Maailma kehittyy ja muuttuu jatkuvasti, haasteet uuden oppimiseen sen mukana. Jokainen päivä nykyisessä ammatissani tuo lisää oivalluksia, kokemuksia ja ideoita tulevaan.

Kauneudenhoitoalan ammattilaisen ammattietiikassa korostuu myös omasta työhyvinvoinnista huolehtiminen. Minun kohdallani se tarkoittaa, että pyrin ylläpitämään kokonaisvaltaista hyvää oloa monin eri tavoin. Tämän olenkin valinnut seuraavan blogini aiheeksi.